БАБИЧКИ СРЕЩУ НАС С РАДОЙ
 
 
     През годините много хора са „рисували” „Всяка неделя” – като се започне от големи майстори като Доньо Донев /от него е първият ми шарж/ и Борис Димовски – най-известният му шарж е лъвът с опашка с микрофон, той е многократно публикуван, има го и в този сайт. Но и обикновени зрители също са участвали в това портретуване – някои техни идеи и досега изглеждат много остроумни. Доста често ме тероризираше и Левчев, особено в присъствието на съпругата си, художничката Дора Бонева – някои от закачките му са наистина занимателни.    Докато ровех за илюстрации за книгата си, се натъкнах и на няколко карикатури на Георги Трифонов – на една от тях двамата с Радой сме се свили пред зиналите срещу нас червени бабички.       


    Подобни атаки се повтаряха всяка неделя – докато вървеше предаването, пред телевизията цъфваха или бабичките, или млади социалисти – и двете групи с един и същи репертоар: „Кеворк вън от телевизията!”, и пр.
    Обаче и от СДС не се даваха – щом включех директно картина от поредния митинг, пред телевизията се изсипваха и привърженици на опозицията. Словесните двубои бяха невероятно артистични – веднъж срещу бабичките се изправиха група поети и изнесоха цял рецитал.
    Хубави времена, никой не се интересуваше докъде ще доведе всичко това. Мародерите на „промяната” все още изчакваха на завет реда си.
    Останалите карикатури на Трифонов също заслужават внимание – очевидно са нахвърлени със страст и никак не са остарели през годините.

 

 
 
 

 

 

 

 
Събеседник по желание / Гореща линия
Търсене:
© 2006 - 2021 Всички права запазени.